Dubai sualtı odalı yüzer daireleri duyurdu - Dubai unveils floating apartments

Türkçe - English

Collective Evolution'dan Alanna Ketler bildiriyor

by Alanna Ketler via Collective Evolution

Yarısı su altında kalan bir daireye sahip olduğunuzu düşünün. Harika değil mi? Ve şimdi de, zaten inanılmaz bu dairenin bir de okyanusta olduğunu düşünün! 

Imagine having an apartment that was half under water. Pretty cool, right? Now imagine that your already-incredible underwater apartment is in the ocean!

Dubai son yıllarda hep yenilikçi mimari projeleriyle göze çarpmıştır. Bunun için de pek çok yeterli sebep var. Şimdi de bir emlak ofisince inşa edilecek olan bu yüzer, yarı suya batmış lüks konutlarla tanışın. Bu emlak şirketinin adı Kleindienst Group ve Yüzen Denizatı isimli dairelerin maliyeti yaklaşık olarak 1.8 milyon dolar tutacak.

Dubai has become well-known for innovative architecture and grandiose projects in recent years, and for good reason. Meet the latest in ambitious projects to come from the city: The Floating Seahorse, a series of luxury floating villas that are partially underwater. Constructed by real estate agency Kleindienst Group, these villas will cost approximately 1.8 million dollars.

Kleindienst'a göre Yüzen Denizatı "aslında bir villa değil tekne"
Bu konut projesi, her biri 3 katta toplam 1700 m2 alan sunan 42 villadan oluşuyor. Alt katı ise su altında yer alıyor. Üst kat duş ve küçük bir mutfağa, mini bara ve jakuziye sahip olup cam zeminden oluşuyor.

According to Kleindienst, the Floating Seahorse is “essentially a boat, not a villa.” This apartment complex will consist of 42 villas, each of which will offer 1,700 square feet of floor area over 3 levels, with the lower level being under water. The upper level will have a shower, kitchenette, mini bar, and Jacuzzi, and will feature a glass floor.


Orta kat büyükçe bir yaşam alanına, mutfağa ve yemek bölümüne sahip olacak.
The center floor will have a large living space, kitchen, and dining area.



Denize batık alt kat ebeveyn yatak odasına ve banyosuna sahip olacak. Dış kabuğun cam olacağını söylememize gerek yok sanırım! 
And finally the submerged lower level will house the master bedroom and bathroom — with glass windows, of course!


Her kat döşemeden tavana cam cepheye sahip olup deniz hayatının muhteşem güzelliklerini gözler önüne serecek. Bu tek kelimeyle, kendi kişisel akvaryumunuza sahip olmak gibi bir deneyim.
Each level is equipped with floor to ceiling windows that offer amazing views of marine life. It truly is like having your own personal aquarium.




Yüzen Denizatı Kleindienst Group'un gelişmekte olan ve “The Heart of Europe” (Avrupa'nın Kalbi) isimli projesinin bir parçası. Bu bölge yapay adalar grubunun içinde, Dubai kıyısının 4 km. açığında konumlanmış insan yapımı bir yarımadada bulunuyor. 

The Floating Seahorse villas will be part of the Kleindienst Group’s developmental project called “The Heart of Europe,” which is a group of artificial islands modelled after European design and heritage. The Heart of Europe itself is in a section called “The World,” a man-made archipelago constructed in the shape of a globe located 4 kilometers off the coast of Dubai.

Yüzen Denizatı geliştiricileri aynı zamanda nesli tükenmekte olan denizatları için de burada yuvalar yaratacaklarını söylüyor. Kleindienst CEO'su Josef Kleindienst bir basın açıklamasında şöyle diyor:

Developers of the Floating Seahorse say they’ll also be creating some accommodations for seahorses and other endangered species as well. Kleindienst CEO Josef Kleindienst had this to say in a press release:

"Denizatları soyu tükenmekte olan bir tür ve biz onlara yapay bir mercan kayalığı yaratıp orada güvenli bir şekilde yaşayıp üremelerini sağlayacağız. Çok yakında insanlar kendileri, yakından denizlerin bu güzel ve zarif atlarını görebilecekler!"

The Seahorse is an endangered species and we will create an artificial coral reef beneath the luxury retreats which will be a protected area in which seahorses can safely live and breed. Very soon, people will be able to see up-close and personal, the beautiful and elegant Arabian horse of the ocean – the seahorse!

İlk yüzer villalar 2016 yılı sonlarında görücüye çıkacak ve ilk ev sahipleri 2017'de villalarına yerleşmeye başlayabilecek.

The first floating villas are set to make their debut by the end of 2016 and the first tenants will move into their new homes in 2017.